Po delší době spousty aktualit

18.09.2011 12:21

Po příjezdu z dovolené musím zaktualizovat stránky. Musím říci, že poslední 3 týdny byly v CHS Alebasi Jílové opravdu hektické.

 

1. Výběrovýzávod ( Memoriál Petra Staňka) dle ZZP3 dne 4.9. 2011

S Buffy jsem se tohoto vrcholového závodu zúčastnila.z 19 četného pole těch nejlepších psovodů jsme s Buffy obsadily 10. místo. Fena pracovala velmi dobře, předvedla nejhezčí poslušnost, kterou jsem zatím viděla. Bohužel rozhodčí to ohodnotil jinak než to ostatní viděli. Takže celkem 200b z 300. Jsme 1. náhradníci na postup na Mistrovství ČR záchranných psů, které se koná letos v Brně. Kompletní výsledky ZDE

 

2. Atestační cvičení Tritolwerk 5.-9.9. 2011

Hned po sobotních závodech dobaluji všechny potřebné věci a vyrážím spolu s Pavlem a Martinou Trolerovýni směr Vídeň, doprovazejíc nás jejich 2 moc šikovné feny Bernského salašnického psa. Cílem 5 denního cvičení bylo připravit po všech stránkách dvojici ( psovod + pes) na Atesty IRO 2011 konající se v listopadu tohot roku v Berlíně. Náplň cvičení bylo: vyhlednání osob v různých terénech, modelování různých možností ukrytí zavalených osob (ve výšce, ve tmě, 2 osoby vedle sebe, zavalení osoby hluboko pod suť cca 5 m). Dále se zde propojovaly prvky komunikace psovoda s velitelem zásahu, pozůstalými, pohybu psa po nejrůznějším materiálu, schopnost psovoda pomáhat, přenášet a vyzdvyhávat psa do výšek, úzkých oken apod. Celé toto cvičení bylo doplněno školení slaňováním + možnost prakticky se slanit do hluboké místnosti. Nechybělo školení o statice domů, typů sutiniště a jejich možné způsoby prohledání, školení první pomoci lidem, psům. Následovala teorie posuzování IRO atestů, koordinace nasazení v zahraničí apod. Celé toto cvičení bylo po vedením zkušených psovodů a také mezinárodních rozdodčí z celé Evropy ( A,CH,D,HR..). Jsem velice ráda, že jsem se tohoto cvičení mohla zúčastnit dalo mi neskutečně moc zkušeností, které jen tak nikde nezíkáte. Foto z cvičení ZDE.

 

po pěti denním maratonu jsem odjela na vytouženou dovolenou na Elbu, kde bylo moc krásně. Nicméně život našich psů jede neskutečnou rychlostí dále:

 

Odchovy:

 

Bailey Alebasi Jílové se s Lenkou poprvé zúčastnila záchranářské akce pod názvem Rescue Patrol a vyzkoušela si slňování z hasičské plošiny.

 

 

Bao Alebasi Jílové s Karlem úspěšně složili svou první záchranářskou zkoušku, a to  vstupní zkoušku pro Národní řád ČR  - ZZZ

Bondy Alebasi Jílové s Petrem úspěšně složili svou první zkoušku - OVVR (190b. II.cena). foto ZDE

Cygnus Argo Alebasi Jílové s Ivčou zase "řádili" ve výstavním kruhu, a to na krajské výstavě v Týnu nad Vltavou. Posudek mají moc, krasný a jak Ivča říkala: moc se Argoušek líbil.

posudek: výborně modelovaná hlava, výborný hrudník VN1.


 

VŠEM MOC GRATULUJI KE VŠEM ÚSPĚCHůM!!! DĚKUJEME ZA REPREZENTACI CHOVATELSKÉ STANICE!