Český pohár ZVP3, Mistovství světa družstev FCI, JuniorChampion ČR

20.09.2012 12:13

 Český pohár ZVP3, Mistovství světa družstev FCI, JuniorChampion ČR


  Arlen Sunny Grim 5. místo + splněn limit zkoušky - ZVP3

Arlen Sunny Grim 4. místo + splněn limit mistrovství světa

Cygnus Argo Alebasi Jílové - splnil podmínky JuniorChampiona ČR


    Srpen byl pro nás velmi náročný. Začal týdenním soustředěním pohotovostní jednotky záchranářů na Lipně. Výcvik byl rozdělen na 2 specializace. První 3 dny se dělala naše oblíbená vodní záchranařina, zaměřená hlavně na vyheldání utonulých osob. Zakončení vody bylo závodem - Český pohár dle ZVP3. V této královské disciplíně ( vyhledání utonulé osoby na hladině ) se zůčastnilo rekordní počet psovodů - 10. Potěšující je fakt, že každý psovod, byla velká konkurence. Všech 10 závodníků krásně našli utonulého člověka na Lipně, a tak rozhodovaly pouze technické cviky dotahování člunu, surfu a hlavně vyhledání osoby v pobřežním pásmu. Tím, že se nám s Buffy podařilo splnit limit zkoušky, dostáváme opravnění být nasazeni při hledání pohřešované osoby na vodní hladině. Druhá část soustředění se věnovala plošnému vyhledání s pomocí psa a GPS. Na začátku soustředění jsme ještě (aby toho nebylo málo) pomáhaly při hledání pohřešovaného mladíka z Vimperska.

    Po soustředění na Lipně a 4 denním odpočinku odjíždí družstvo z Prahy ve složení Jitka Dědinová, Radka Poslušná a Jarmila Černá pod vedením Iriny Klosové směr Žatec na Mistrovství světa FCI družstev. V nejpočetněji obsazené kategoriii plošného vyhledání jsme vybojovaly 4. místo. Potěšující je fakt, že jsme splnily limit MS. Nalezly všechny pohřešované osoby. K vítězství chybělo jen to pověstné závodnické štěstí. Jelikož los nás zařadil na časy: 14:50 - vyhledání osob. 11:30 poslušnost na stadionu. Po oba dva dny dosahovala teplota nad 30°C. Na rozpáleném stadionu i více. S výsledkem jsem velice spokojená a děkuji celému družstvu za krásný závod.

    Další potěšující zpráva přišla od Ivči s Cygnusem Argem A.J. z jihu. Cygnusovi se podařilo splnit podmínky pro udělení JuniorChampiona ČR a následně na další výstavě v Mladé Boleslavi ve třídě otevřené si vyběhal Výborný 1 CAC, a tím začal plnit podmínky na Championa ČR. GRATULUJEME A DĚKUJEME.

Fotky budou v nejbližších dnech.

Výsledky ČP ZVP3:  ZDE

Výsledky MS FCI: ZDE