14 denní soustředění Soběslav + Spáleniště - zakončeno Českým pohárem ZTV2

12.07.2011 20:30

25.6. jsme vyrazili vstříc 14 dennímu soustředění v jižních čechách. První týden jsem pojali spíše odpočinkově. Ubytovani jsme byli v krásném kempu poblíž Soběslavi. Chodili jsme se koupat do nedalekých pískoven, procházeli jsme se přilehlými lesy. 2.7 jsme přejeli na výcvikový týden na Spáleniště poblíž Lipna. Cestou jsme se stavili navštívit našeho miláčka Cygnuse Arga. Argoušek s Darynkou a celou rodinou nás mile přivítali. Musím říci, že nám z Argouška roste opravdu krásný pejsek. Moc jsem byla ráda, že je v takovéhle příjemné rodině. Panička nám prozradila, že Argoušek pojede po prázdninách na výstavu. Takže se moc těšíme na výsledek.

Po krásné zastávce jedeme dále na jih směr Lipno. Celý týden jsme pilně cvičili vodní záchranařinu a hlavně plošné vyhledání. Poslední den soustředění ZBK Praha pořádala Český pohár ZTV2 - jedná se o dosud nejvyšší možný závod v ČR v plošném vyhledání. Je to vlastně takové Mistrovství republiky. Pohled na startovní pole byl opravdu zajímavý - 16 vynikajicích psovodů, konkurence vysoká. Druhý pohled teď již na nebe naznačoval, že bude opravdu perno - nebe bez mráčku, předpověď počasí slibovala teploty okolo 30°C. Opravdu těžké podmínky. Jak již jsem vypozorovala z jiných závodů, největší drama se odehrává při losování pořadí. Tady se píše pomalu pořadí. Naštěstí jsem měla tentokrát šťastnou ruku a nastupovala jsem jako poslední závodník. Časy : 10:40 poslušnost, 16:15 a 17:05 vyhledání. Teplota se alespoň o trochu snížila.

První poslušnost dopadla výborně: 94 bodů, v prvním vyhledání 120 bodů ze 120. , v druhém speciálu bohužel 0 , ale to tam mělo 11 závodníků.

Celkově jsme s Buffy obsadily 3. místo a dostali jsme pohár za nejlepší poslušnost.